Viti Akademik 2016-2017

Leksione te Hapura Viti Akademik 2016-2017:

 

 1. 27 Tetor 2016, Toot Shani, Mentore në Match Maker Ventures, e ftuar për të folur gjatë Leksionit të Hapur me temë “ Lidershipi”.
 2. 28 Tetor 2016, Dr Prabhu Guptara,, I ftuar në Auditorin Luarasi për leksionin e hapur me temë “ Aftësi Lidershipi dhe  Globalizmi”.
 3. 03 Nentor 2016, Zoti Ryan Roberts, Shefi i Zyrës së Marrëdhënieve me Publikun në Ambasadën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë, për të folur për “Zgjedhjet presidenciale në SHBA”.
 4. 08 Nentor 2016, Dr Victor Koh, konsulent i Lartë në fushën e Lidershipit pranë Organizatës Ndërkombëtare të Lidershipit. Gjatë leksionit të hapur me temë: “Eksperienca e transformimit pozitiv të Singaporit. Disa leksione për Shqipërinë” .
 5. 10 Nentor 2016, Dr Michael Green, Lektor pranë Universitetit të Oxford, Teolog dhe autor i mbi 50 Libra, në një leksion të hapur me temë “ Ndikimi I etikës në zhvillim”. Dr. Green ndau me auditorin bindjen e tij se baza e shoqërisë është individi dhe se ndryshimi I të tërës është detyrë e secilit prej nesh.
 6. 21 Nentor 2016, Zoti Aleksandar Andrija Pejovic, Kryenegociatori I Malit të Zi në një diksutim me temë “ Eksperienca e Malit të Zi në negociatat e Kapitullit 26: Arsimi dhe Kultura”, në Sallën Polifunksionale
 7. 23 Nentor 2016, Dr Mark Kosmo, një personalitet me kontribut të shquar për ndihmën qe i ofron komunitetit Shqiptar ne Massachusetts nepermjet MAASBESA.  Ky Leksion u zhvillua në kuadër të Samitit të Diasporës Shqiptare të mbajtur e Tiranë.
 8. 02 Dhjetor 2016, Zoti David Lelashvili, përfaqësues i Policy and Management Consulting Group Gjeorgji, në një diskutim të hapur me studentët për biznesin me temë “Policy Reform Consulting”.
 9. 14 Dhjetor 2016, Zoti Eric Biscchop, Zëvendës Prokurori I Përgjithshëm I Belgjikës, në leksionin e hapur me temë “Terrorizmi dhe Korrupsioni”.
 10. 23 Janar 2017, Zonja Asetila Köstinger , menaxhuese projektesh/ trainere dhe eksperte e zhvillimit ndërkombëtar. Tema e këtij leksioni do të jetë “ Projektet e financuara nga BE për Shqipërinë dhe rajonin”.
 11. 21 Mars 2017, Dr Ken Boa në Luarasi Auditorium, në Leksionin e Hapur me temë:” Rrënjët e autoritetit moral”.
 12. 28 Mars 2017, Znj. Suela Lala, e cila foli për nevojat e personave me aftësi të kufizuara, dhe kushtet që u duhen garantuar për të zhvilluar një jetë normale dhe pa privime.
 13. 29 Mars 2017, Z. Jean – Pierre DALLE, Inspektorin e Përgjithshëm të Administratës në Republikën e Francës, në Leksion të Hapur për Luarasi Auditorium.
 14. 04 Prill 2017, leksioni i Penales së Posaçme u zhvillua pranë Institutit të Policisë Shkencore. Pjesemarres ishin studentët e vitit të dytë të Fakultetit të Drejtësisë së KU Luarasi , të shoqëruar nga pedagogu i lëndës Avokat Saimir Vishaj.
 15. 11 Pril 2017, Artistja e Merituar dhe Mjeshtria e Madhe e Punës znj.Roza Anagnosti, dhe regjizori i merituar z.Dhimitër Anagnosti, ne Luarasi Audtiorium.
 16. 18 Prill 2017, Leksion i Hapur me temë ” E drejta e autorit”, me të ftuar Drejtorin e Zyrës së të Drejtës së Autorit pranë Ministrisë së Kulturës, z.Edmond Ahmeti.
 17. 24 Prill 2017, u prezantua një model i suksesshëm i biznesit social nga zonja Albana Muça.
 18. 27 Prill 2017, KU Luarasi ishin të ftuar nga stafi drejtues i Tirana International Airport, për të shkëmbyer eksperiencë dhe për të parë nga afër suksesin dhe vështirësitë e kësaj kompanie
 19. 04 Maj 2017, Rektori I KU Luarasi Prof Dr Arben Malaj, ka folur për “ Ndikimi I riskut politik në ekonomi” para maturanteve te shkollave te Vlores.
 20. 09 Maj 2017, Leksion I Hapur me përfaqësues të Bankes Raiffeissen, për të folur mbi bashkëpunimin pozitiv të krijuar mes nesh dhe mundësive për praktikat e studentëve.
 21. 10 Maj 2017, studentët e KU Luarasi në bashkëpunim më Kryqin e Kuq Shqiptar, do të organizojnë dhurimin e gjakut për të ndihmuar jetët në nevojë.
 22. 11 Maj 2017, Znj Marie Therese Marchal, që prej vitesh drejton biznesin e saj në fushën e kulinarisë, për të ndarë me ne eksperiencën e saj pozitive.
 23. 11 Maj 2017, Z. Ricardo Hausmann ne Luarasi Auditorium.
 24. 11 Maj 2017, Leksion I Hapur prane IEVP Tirane, studentet e FD KU Luarasi te shoqeruar nga pedagogu Saimir Vishaj dhe Rektori Arben Malaj.
 25. 11 Maj 2017, Leksion I Hapur I Rektorit Arben Malaj prane shkolles se mesme Harry T Fultz Tirane.
 26. 17 Maj 2017 perfaqesues te Food Bank Albania, model i suksesshëm i sipërmarrjes së shoqërisë civile në ndihmën e komunitetit.

Aktivitete te tjera, shkencore dhe sociale të organizuara

 

 1. 24 Tetor 2016, Pjesëmarrje në Trainimin e organizuar nga Dhoma e Tregëtisë dhe Industrisë Tiranë,
 2. 01 Nentor 2016 Mbështetje e Fondacionit Fundjava Ndryshe gjate një vjetorit të tij. Datë 01.11.2016.
 3. 02 Nentor 2016 , u organizua Tryeza e Rrumbullaktët “ Amnisti apo dekriminalizim”,.
 4. 09 Nentor 2016, Organizimi I ndjekjes live të proçesit zgjedhor në SHBA, dhe diskutimi mes studentëve dhe pedagogëve në koherencë me zhvillimet minutë pas minuti.
 5. 15 Nentor 2016, Organizimi I Zgjedhjeve për Këshillin Studentor, më datë.
 6. 17 Nentor  2016, Asistence dhe bashkëpunim në organizimin e Zgjedhjeve për Antaret e Senatit Akademik të Kolegjit Universitar Luarasi,.
 7. 18 Nentor 2016, Organizimi I Takimit prezantues për EducationUSA, diskutim të hapur me temë “Studime në SHBA”, përfaqësues të Ambasadës Amerikane.
 8. 19 Nentor 2016, Mbështetje e Balkan Debate Tournament, konkurs ndërkombëtar i iniciuar nga Youth Development Group, në të cilin ekipi përfaqësues i Luarasit u shpall fitues.
 9. 21 Nentor 2016. Ceremonia e festimit të 12 vjetorit të Revistës Pelegrin, ky aktivitet u organizua, në bashkëpunim me Klubin e Artistëve dhe shkrimtarëve “Drita:”.
 10. 5. Dhjetor  2016, Pjesëmarrje në Simpoziumin Kundër Korrupsionit, organizuar nga Ambasada Amerikane, datë.
 11. 5-12 Dhjetor 2016, Fushata për mbledhjen e fondeve për të ndihmuar familjet e fëmijëve në nevojë, në bashkëpunim me Këshillin Studentor të KU Luarasi dhe Fundjava Ndryshe.
 12. 15 Dhjetor 2016.Ceremonia e dhënies së Ccmimit të akorduar nga Ambasada e Izraelit, me prezencën e Zëvendës Ambasadorit z. Yuval Fischer,  për konkursin e essesë me temë  “ Understanding Israel”
 13. Mbështetje e eventit Krishtlindje në Tiranë, datë 17.12.2016, organizuar nga Sokol Guga në ndihmë të fëmijëve të shtëpisë së Femijës Zyber Hallulli.
 14. 21 Dhjetor 2016, Organizimi I Inagurimit të projektit Klinika Ligjore Luarasi, në mbështjetje të OSFA.
 15. 22 Dhjetor 2016, Organizim I Konferences studentore me temë” Një Analizë për Buxhetin e Shqipërisë”, me prezencën e Pastor Akil Pano, dhe Gazetarit Fatos Cocoli.
 16. 15 Shkurt 2017, xhirimi I spoteve publicitare te KU Luarasi.
 17. 20-28 Shkurt 2017, Panairi prane shkolles “Qemal Stafa” Tirane.
 18. 28 Mars 2017, pjesemarrje ne konkursin “Sikur të ishim Bankier?”. KU Luarasi që u përfaqësua nga 5 studentë të Fakultetit Ekonomik nën udhëheqjen e Pedagogut Leonard Boduri.  Performanca e shkëlqyer e studentëve tanë u vlersua nga juria dhe solli një cmim për “Folësin më të Mirë” te fituar nga Geraldo Meta.
 19. 11 Prill 2017, KU Luarasi ka shprehur sot ngushëllime pranë ambasadës së Mbretërisë së Suedisë në Tiranë, në homazhet e mbajtura në shenjë solidariteti për sulmin e ndodhur në Stockholm.
 20. 13 Prill 2017, organizim logjistik i Konferenca Ndëkombëtare Shkencore me temë ” Inovacioni dhe Zhvillimi i Qëndrueshme” organizuar nga Fakulteti Ekonomik i KU Luarasi.
 21. 20 Prill 2017, KU Luarasi organizoi Forumin Ekonomik “Liderët e Rinj në Biznes”, me pjesëmarrjen e sipërmarrësve të rinj të suksesshëm dhe instancat mbështetëse të biznesit.
 22. 25 Prill 2017, organizimi logjistik I Konferences Nderkombetare Shkencore  te Fakutetit te Drejtesise KU Luarasi.
 23. 28 Prill 2017 u organizua nga KU Luarasi dhe IPOS, Simpozumi me teme ” Financimi i terrorizmit; Impakti i zhvillimeve te Radikalizmit dhe Terrorizmit te Rajonit te Ballkanit Perendimor ne Bashkimin Europian”
 24. 18-20 Maj 2017, pjesemarrje ne Panairin Work and Study.

MoU

 

 1. Nënshkrim Memorandum Bashkëpunimi me Shoqatën e Avokatëve Penalist Shqiptar( SHAPSH), gjatë takimit për çmimet vjetore Toga e Artë organizuar nga SHAPSH pranë Muzeut Kombëtar. Ky Memorandum ka për qëllim të forcojë promovimin dhe zhvillimin akademik, bashkëpunimin ndërmjet palëve mbi bazën e barazisë dhe përfitimit reciprok. Datë 12.11. 2016.
 2. Nënshkrim I Marrëveshje Bashkëpunimi mes Kolegjit Universitar Luarasi dhe Klubit të Artistëve dhe Shkrimtarëve “ Drita”. Kjo Marrëveshje konsiston ne zhvillimin dhe krijimin e bashkëpunimit të vazhdueshëm midis dy institutive në fushat e tyre të operimit. Datë 2.12.2016.
 3. Nënshkrim i Memorandum Bashkëpunimi me Institucionin e Avokatit të Popullit, me prezencën e Avokatit të Popullit Z. Igli Totozani. Ky Memorandum ka për qëllim të forcojë promovimin dhe zhvillimin akademik, bashkëpunimin ndërmjet palëve mbi bazën e barazisë dhe përfitimit reciprok. Datë 19.12.2016.
 4. 18 Janar 2017, Memorandum Bashkëpunimi mes KU Luarasi dhe Minstrisë për Inovacionin dhe Administratën publike.
 5. 17 Mars 2017 Memorandum Bashkëpunimi me Universitetin “ Aleksandër Moisiu” Durrës
 6. 23 Mars 2017, Memorandum Bashkëpunimi mes KU Luarasi dhe Inspektoriatit Qëndror.
 7. 19 Prill 2017, Memorandum Bashkepunimi mes KU Luarasi dhe AADF, per zbatimin e Projektit CleanScore.
 8. 04 Maj 2017 Memorandum Bashkëpunimi me Universitetin “Pavarësia”Vlorë.
 9. 05 Maj 2017, Memorandum Bashkëpunimi mes KU Luarasi dhe Këshillit Kombëtar të Kontabilitetit.
 10. 16 Maj 2017, Memorandum Bashkëpunimi mes KU Luarasi dhe  Dhomës së Ndërmjetësve, në prezencën e studentëve të Fakultetit të Drejtësisë, të cilët do të jenë targeti që përfiton më tepër nga ky bashkëpunim