“Luarasi” pret delegacionin kinez për arsimin, Ruka: Bashkëpunim i frytshëm në të ardhmen

“Luarasi” pret delegacionin kinez për arsimin, Ruka: Bashkëpunim i frytshëm në të ardhmen

Universiteti “Luarasi” ka pritur një delegacion me përfaqësues të institucioneve të arsimit të lartë në Kinë. Në kuadër të bashkëpunimeve të vazhdueshme me universitete prestigjioze në mbarë botën, stafi akademik i Luarasit diskutoi me delegacionin e arsimit kinez, mbi shkëmbimin e pedagogëve dhe mundësinë e dhënies së bursave për studentët.

Gjithashtu në takim u shqyrtuan mundësitë e punëve kërkimore të përbashkëta dhe shkëmbimi i informacioneve në fushën e kurrikulave ndërmjet universiteteve kineze dhe Luarasit. Rektori i Luarasit, profesor doktor Ethem Ruka prezantoi universitetin para delegacionit e më tej dekanët pasqyruan punën e 3 fakulteteve në këtë institucion të arsimit të lartë.

 

Rektori i Luarasit, prof. dr. Ethem Ruka tha se ky takim ishte tejet interesant dhe theksoi se bashkëpunimi me universitetet në Kinë do të jetë i frytshëm në të ardhmen.

Në këtë takim ishte e pranishme edhe zëvendës drejtoresha e arsimit të lartë pranë Bashkisë së Pekinit Jin Honglian, e cila shprehu mirënjohjen për mikpritjen e stafit akademik te Luarasit. Ajo më tej theksoi se universitetet kineze kanë dëshirën e madhe për bashkëpunime me këtë universitet.

Në fund të takimit, delegacioni kinez i dhuroi universitetit Luarsi disa dhurata simbolike në shenjë mirënjohjeje për mikpritjen dhe profesionalizmin e stafit akademik.

Kinezet Te Luarasi