Universiteti “Luarasi” Leksion i Hapur me z.Agron Alibali

Universiteti “Luarasi” Leksion i Hapur me z.Agron Alibali

Universiteti “Luarasi” zhvilloi ditën e sotme Leksion të Hapur me z.Agron Alibali, me teme” Deti Jon si deti i paqes. Delimitimi i hapesirave detare me Greqine.”

Zoti Alibali trajtoi para studenteve te Fakultetit te Drejtesise se Univeristetit Luarasi temen duke u ndalur ne Te Drejten e Detit te rregulluar nderkombetarisht.
Gjatë leksionit të hapur. Z.Alibali solli ne diskutim raste precendete te Marreveshjeve per ndarjen e detit nga vende te tjera.
Me pas, ai ndau me studentet konsideratat presonale per Marreveshjen e Detit mes Shqiperise dhe Greqise lidhur me delimitimin e hapesires detare.

Dekania Prof.As. Rezana Konomi falenderoi te ftuarin, per pranimin e fteses se saj dhe prezencen e tij te pervitshme prane Auditorit Luarasi, dhe prezantimit te temave kaq relevante dhe me interes.